Отделът за сексуална ориентация и полова идентичност към Съвета на Европа

...
Отделът за сексуална ориентация и полова идентичност към Съвета на Европа
Коментари Харесай

МВР ще се учи да противодейства на престъпленията срещу LGBTI

Отделът за полова ориентировка и полова еднаквост към Съвета на Европа в съдействие с организацията за правата и общественото включване на  LGBTI хората в България- " Действия ", както и българските управляващи, ще проведат уебинар, в който ще обсъдят по какъв начин полицията да проверява закононарушенията от ненавист по отношение на тази общественост у нас.

По време на събитието, което ще се организира в петък - Международният ден за отбрана на правата на индивида, ще бъде показана за първи път българската версия на наръчника за образование „ Полицейските дейности при закононарушения от ненавист против ЛГБТИ лица: образование за професионална полицейска реакция “.

Уебинарът ще бъде открит от директора на дирекция " Права на човака " в Министерството на вътрешните работи Милена Иванова. В него ще се включи още началникът на отдел „ Включване и анти-дискриминационни стратегии “ към Съвета на Европа Ирена Гидикова. В полемиката ще вземат участие също контрольор Пенка Стоянова от главна дирекция „ Национална полиция “ и адвокат Деница Любенова.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР